Μάκης Διόγος

Η μαρτυρία του Ανδρέα Ανδρεάδη για τον κορονοϊό

Σε λίγες λέξεις περιγράφει τα συναισθήματα από την μάχη με τον κορονοϊό.

«Ηταν μαρτυρικό αυτό που βίωσα και θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους να είναι προσεκτικοί. Αν το πέρασα εγώ έτσι που ήμουν σε μία περίοδο που βρισκόμουν καλά προετοιμασμένος φανταστείτε τι έχει να γίνει με κάποιον που έχει μέτρια φυσική κατάσταση». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον διεθνή (και πολυνίκη…) βολεϊμπολίστα Ανδρέα Ανδρεάδη.

Σε λίγες λέξεις περιγράφει τα συναισθήματα από την μάχη με τον κορονοϊό. Από τον περασμένο Μάρτιο η Ελλάδα μαζί με τον υπόλοιπο πλανήτη είναι σε πόλεμο με έναν αόρατο, αλλά θανατηφόρο εχθρό. Τον COVID 19, τον κορονοϊό. Ζούμε τη δεύτερη καραντίνα σε διάστημα οκτώ μηνών, οι νεκροί από την πανδημία έχουν ξεπεράσει τους 750 και όμως μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού επιμένει να αμφισβητεί τον θανατηφόρο ιό.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο Νεϊμάρ, ο Τζόκοβιτς, ο Γιοουσέιν Μπόλτ βρέθηκαν θετικοί στον covid 19 αλλά μάλλον θεωρήθηκε ότι επειδή είναι… πλούσιοι και… διάσημοι η περιπέτεια με τον κορονοϊό ήταν άλλη μια απλή μέρα στη ζωή τους. Ευτυχώς έτσι αποδείχθηκε και όλοι είναι γεροί και δυνατοί.

Ηταν όμως τόσο απλό? «Αισθανόμουν κόπωση και δυσκολία στην αναπνοή… Πήγα στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ο πυρετός παρέμενε στο 38,5 και δε μπορούσα ούτε να περπατήσω. Εκεί κατάλαβα τι περνούν όσοι πεθαίνουν από κορονοϊό. Μένουν από οξυγόνο. Είναι μαρτυρικό» υπογραμμίζει ο Ανδρέας Ανδρεάδης μιλώντας στο Sport3.gr για την περιπέτεια του με τον κορονοϊό.

«Ακόμα και σήμερα που σας μιλάω είμαι καλύτερα αλλά δεν έχω επιστρέψει στην κανονικότητα. Σήμερα μάλιστα έκανα μία βόλτα μέχρι το σούπερ μάρκετ και νομίζω πως έκανα χιλιόμετρα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί δε μπορούν να αντέξουν οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι ή αυτοί που δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση… Κάθε μέρα που περνάει είμαι και καλύτερα και εύχομαι η περιπέτεια μου να γίνει μάθημα σε πολλούς. Εχω να τους συμβουλεύσω να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα μέτρα τους τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί ένα φάρμακο που θα καταπολεμάει τον ιό», λεει με νόημα ο Ανδρέαδης.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα των χωρών με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανθρώπων που θεωρούν ότι ο απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό παρουσιάζεται σκόπιμα ως πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkin και η οποία δημοσιεύτηκε στον Guardian.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νιγηρία όπου σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο παραπάνω ισχυρισμός είναι «σίγουρα ή μάλλον αληθινός». Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, ενώ ακολουθούν η Νότια Αφρική, το Μεξικό και οι ΗΠΑ. Ας ελπίσουμε τα λόγια του Ανδρέα Ανδρέαδη να πείσουν ορισμένους ότι ο κορονοϊός υπάρχει και είναι θανατηφορός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x